Fincsi receptek lapja

Itt megtalálhatod azokat a recepteket amelyeket én gyűjtöttem,ráadásul nagyon finomak!!!

Fincsi sütik egy helyen


Almatorta

almatorta.jpg

Hozzávalók: 12,5 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 4 dkg cu-

kor, 1 tojás, 1 tk. reszelt citromhéj, csipet só, 60 dkg

 savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál cal-

vados(almalével is helyettesíthető) liszt a kinyújtás-

hoz és vaj a formához.

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175°-ra, a formát

kikenjük,kilisztezzük. A lisztet 7 dkg vajjal 3 dkg cukorral,

tojással és a citromhéjjal valamint a sóval tésztává gyúrjuk.

A tésztát belenyomkodjuk a formába ugy, hogy pereme is

legyen. A tészta alját megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.

Az almákat negyedeljük, meghámozzuk, kivágjuk a

magházukat, a cikkeket felszeleteljük és tetőcserépszerűen

elhelyezzük a tésztán. 3 dkg vajat felolvasztunk, és a

calvadosszal, a citromlével és a maradék cukorral elkeverve

az almára öntjük. További 30 percig sütjük.  Jó étvágyat!!!

Dominó szelet

domino.jpg

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál méz,

1 szelet étcsokoládé, 20 dkg liszt, félcsomag sütőpor, 2 evőkanál

citromlé, 15-20 dkg porcukor

diszítéshez: 3-4 szelet étcsokoládé.

Elkészítés: A porcukrot keverd habosra a tojásokkal, majd

csorgasd bele a megmelegített mézet. Reszeld bele a csoko-

ládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is dolgozd bele.

A masszát simísd a sütőpapírral bélelt tepsibe fél cm vastagon,

majd előmelegített sütőben 175°-on 25-30 perc alatt süsd meg.

Ha kihűlt,a tetejét vond be fehér cukormázzal. Ehhez a citromlevet

annyi porcukorral keverd össze, hogy tejföl állagú legyen.

Vékonyan terísd el a tészta tetején. Ha megszilárdult, vizbe

mártott késsel vágd dominó nagyságú téglatestekre.

Gőzfölött megolvasztott csokoládéval "pettyezd" ki a dominókat.

Jó étvágyat!!!

Gyors almáspite

gyorsalmaspite.jpg

Hozzávalók: 1,2 kg alma, 4 ek. citromlé, 40 dkg puha vaj vagy

margarin, 25 dkg cukor, 55 dkg liszt, fél tk. fahéj, 3 dkg darált mandula,

só, 1 zacskó vaníliáscukor, 5 tojás, 1 zacskó sütőpor, 6 ek. tejszín,

10 dkg sárgabaracklekvár, a tepsi kikenéséhez margarin.

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, 4 felé vágjuk, és a magházát

kiemeljük. A húsát cikkekkre vágjuk, és a citromlével meglocsolva

állni hagyjuk. Közben 15 dkg vajat robotgéppel összekeverünk 10 dkg

cukorral, 18 dkg lissztel, a fahéjjal és mandulával meg 1/4 sóval,

majd kézzel morzsalékossá alakítjuk. A maradék vajat és a maradék

cukorral, a vaníliáscukorral és csipetnyi sóval, robotgéppel habosra

keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tejszínnel

váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elvegyített maradék lisztet.

Margarinnal alaposan kikent tepsibe simítjük, sűrűn kirakjuk az

almacikkekkel, és megszórjuk tésztamorzsával. Előmelegített sütőbe

toljuk, és 175°-on kb. 35 percig sütjük. A lekvárt felemlegítjük, és

óvatosan a forró süteményre kenjük. A kihűlt almáspitét tejszínhabbal

kínáljuk. Jó étvágyat!!!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 7
Heti: 12
Havi: 12
Össz.: 37 009

Látogatottság növelés
Oldal: Sütemények
Fincsi receptek lapja - © 2008 - 2024 - fincsireceptek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »